Cercar en aquest blog

dijous, 13 d’agost del 2009

Sant Llorenç 2009 , la festa arriba a Alaior

Bones amics/gues , amb pocs dies de descans , ja tornem a partir de festa, aquest cop cap al poble d`Alaior .
Un dia abans de l`inici dels nostres dies grans , a Alaior es va realitzar el ja tradicional acte de vestir en Llorenç i na Eulalia a sa plaça constitució . Un acte que crea molta expectació entre la gent del poble , però aquest any era una mica especial , ja que en Llorenç i na Eulalia , aquest any estrenaven una reconstrucció , per reduir el pes de les figures .



L`actuació es va bassar en mantenir els caps i mans , originals dels gegants , per a que no perdeguesin l`essencia de ser els gegants d`Alaior , i en la total renovació de les altres extremitats , amb la intenció de que la imatge dels gegants no es vegués en cap moment alterada per l`actuació realitzada sobra les figures.


Aquesta actuació va ser realitzada al mateix taller on es retauren i es repasen les nostres figures de Llucmaçanes.
Una vegada vestits en Llorenç i na Eulalia , es van dirigir a l`Ajuntament per quedar exposats , per a presidir l`entrada de la "sala" .

Aquest any , hi ha que dir que per falta de portadors al poble d`Alaior , al igual que va passar al poble d`es Castell , els encarregats de treure a ballar els gegants , sera la colla de geganters de Maó i la nostra colla .



Un altra fet a destacar és que els nostres avis , i els gegants de Maó presidiran juntament amb en Llorenç i na Eulalia , l`entrada de l`Ajuntament.






Els actes en els quals participaran seran :



Dissabte a les 16 :45 sortida dels gegants






diumenge a les 9:00h






desfilada de carrosses a les 20 :30






Sols falta desitjar un Gloriós Sant Llorenç 2009 a tot el poble d`Alaior