Cercar en aquest blog

dimarts, 11 d’agost del 2009

Un Sant Gaietà de molta festa.

Bones amics i amigues d`aquest bloc , avui encara amb el cansament del final de festes podem dir que Sant Gaietà 2009 ha sigut un èxit .
El poble ha viscut uns dies molt intensos i plens de bulla , alegria i diversió , en els quals , els gegants han estat uns dels principals protagonistes , juntament amb els cavalls .
Bonu ara començarem el resum de les festes , després d`una setmana intensa de preparatius , va arribar dia 8 dissabte de festes , ja tenim que de bon matí alguns membres de la colla van colaborar en adornar l`interior de l`església , anar a buscar coques etc.. però el moment més esperat era les 17 :30 h , els gegants a les 17 h van començar a sortir de l`antiga Unitat Sanitaria , casa que durant les festes fa la funció d`ajuntament , i es van anar plantant davant l`església .
A les 17 :20 h es van posar totes les figures al mig de la plaça , juntament amb els nostres grans amics , la Banda de música de Maó i tots junts vam esperar que fosin les 17:30 , un coet va avisar que la sortida era inminent , i de dalt de tot de l`església , va començar la gran repicada que es va mesclar amb el sorroll dels coets i la música del gato montés , amb la qual els gegants van començar a ballar , tot el poble havia de saber que la festa estava començant.

Llavors poc a poc , la gran comitiva de gegants , que estava formada per , en primer lloc en Tòfol , seguit per en Joan , na Rita , en Toni es saig , na Tònia de la Sala , la banda de Música de Maó , en Quicus i na Quica , n`Abu Umar , sa Princesa , i per acabar els tan estimats l`avi Perico i s`àvia Aguedet.
El recorregut va ser , Pla de Sant Gaietà , carrer Malbuger , sa Font , es Fasser , Malbuger i de nou cap el Pla.

una vegada arribats tots els gegants van realitzar un gran ball , per donar per finalitzat el passacarrers del dissabte de festes .
Hi ha que dir que molt va ser el públic que ens va acompanyar , donava goig veure el poble amb tanta gent.
Llavors va arribar el torn de la sortida de la colcada , presidida per en Nofre Janer i en Joan Tutzo com caixer capellà .

Llavors les completes , i un gran jaleo a nes Pla, un gran ambient de festa regnava per tot el poble ,la nit va acabar amb la verbena amenitzada per Fraggles i Guateque Maravillas que van fer que tot dures fins ben entrada la matinada.


Ja tenim dia 9 de bon matí tothom xicat que en Joan , na Rita i en Tòfol , acompanyats per la banda de Dalt Sant Joan , que van fer tots junts una alegra diana , en la qual de cada any més gent ve a ballar amb els gegants .


El recorregut de la Diana és molt més llarg que el dissabte , ja que es fan quasi tots els carrers del poble , van partir del Pla , cap es carrer nou , cami d`es Fasser , Malbuger , sa font , cami de baix , on en Tòfol i la banda van entrar a can Juanjo i na Rosi per a interpretar la diana i en tòfol va fer un parell de balladetes i llavors van tornar a enfilar es carrer sa font , carrer malbuger i ja cap a sa plaça , on van fer un ball i degut al poc temps que teniem els gegants van quedar exposats a la façana de l`església per a no retrassar el començament de la colcada.


Una vegada ja havien fet el primer toc del matí , van guardar els gegants fins el fosquet .

A les 19 h una vegada acabada de netetjar la plaça , els gegants van començar a sortir per a exposar-se davant la façana de l`església , i van aprofitar per fer la foto de familia .




Mentres els convidats anaven arribant , i s`anaven plantant a sa plaça , de Maó ens van arribar , en Tomeu i na Guida , que aprofitant aquestes lineas , volem desitjar un feliç 75 aniversari , també van venir en Pere i na Gràcia d`IBAS i en Miquelet es Salero . Tots ells portats per la colla de geganters i grallers de la ciutat.

De Sant Lluis després de molts anys , van tornar a venir en Lluis i na Maria , cosa que volem agraïr a la colla de geganters i grallers de Sant Lluis , ens va alegrar molt veure els seus gegants principals per el nostre petit poble.


Llavors també van venir els representants del poble d`Es Castell , amb en Xec , geganters i els grallers.
La nostra gran familia anava acompanyada per la banda de Maó a la qual felicitem per la feina feta , ja que els gegants no van parar de ballar en cap moment.
El recorregut va ser el mateix que el del dissabte de festes , i en l`arribada a sa plaça , cada colla realitzava la seva entrada , i una vegada tots els convidats ja plantats , van fer la seva entrada els nostres estimats gegants , amb la música de" maniquí" .

Una vegada tots a sa plaça , tots els grallers van sonar una cançó i el pasiu bé fins l`any que ve, una vegada acabat el ball es va fer entrega de records a tots els grups participants i per acabar els nostres gegants van realitzar el seu últim ball , l`himne a Llucmaçanes .Una picada per a tots el participants va donar per acabat l`acte .


Ahir dilluns les festes acabaven amb la tradicional Sardinada , però tot i que els nostres personatges no tenien que sortir , en Tòfol es va resistir al igual que molts llucmaçaners a que sa festa acabàs i va sortir per animar la festa , fins la 1 de la matinada , va ser molt divertit , tothom va disfrutar molt, aixi que vam acabar les festes , amb una frase , ¡QUEDEN 364 DIES PER SANT GAIETÀ 2010!



GLORIÓS SANT GAIETÀ
Pròximament penjarem alguns videos de la festa.
Fins la pròxima.