Cercar en aquest blog

diumenge, 12 de setembre del 2010

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2010

Bones amics/gues i seguidors d`aquest blog, la publicació d`avui fa referencia a les passades festes de Maó , en les quals els nostres gegants no podien faltar, ja que pertanyen al terme municipal de Maó. Els nostres gegants van participar en dos actes , el pregó de festes que aquest any anava a càrrec de Pinyeta Pinyol , i el passacarrers de dissabte de festes.
Com tots sabeu la nostra colla ja feia dies que feia diferents sortides per Maó destacant aquest any la romeria a s`ermita de Gràcia .
Així ja tornant als actes que centren la publicació d`avui , direm que el dia del pregó , els gegants representants del poble de Llucmaçanes van ser , en Kikus i na Kika gegants vells , en Toni es Saig i na Tònia de la Sala tots ells acompanyats d`en Tòfol.
La música va venir donada per la colla grallera d`Alaior , que ens van fer ballar d`allò més animat.
A les 18:45 es donava el tret de sortida del passacarrers que va finalitzar amb la presentació de les figures de cada poble que va participar , que per ordre van ser : Sant Lluís , Lluís , Maria i Tecla , la nostra colla , en Llorenç i na Eulàlia d`Alaior , en Xec d`es Castell , en Yurca d`es Cami d`es Castell de Dalt (Maó) els gegants de les Garrigues i patronat de corpus de Lleida (Lleida), els gegants de sa casa d`es Poble de Maó , i tancant en Tomeu i na Guida els gegants de la ciutat.

Llavors un parell de balls tots junts i els gegants es van quedar expostas mirant el pregó infantil ,que una vegada acabat van anar pujant a l`ajuntament.

El dissabte de festes varen fer un canvi de figures , els que representarien Llucmaçanes en aquesta ocasió serien els tan estimats per els maonesos , en Perico i n`Aguedet o més coneguts com es l`avis de Llucmaçanes, acompanyats per en Tòfol i amb la música dels amics d`Alaior.
El recorregut del dissabte va començar puntual just després de la mascletà encapçalaven la comitiva els tamborers i cornetistes de dalt Sant Joan , llavors els seguiem la nostra colla , els de Sant Lluís en Yurca , els de Lleida i tancaven la comitiva en Tomeu i na Guida.
La volta va durar unes 3 hores aproximadament , amb els carrers plens de gent amb ganes de festa i bulla.

Una vegada varen arribar a s`ajuntament , vam ballar el pasi-ho bé fins l`any que ve , i els gegants van tornar a ser pujats a l`ajuntament, els nostres ja es van despedir quasi podriem dir fins les festes del 2011 , ja que només van tornar a sortir per anar al local de la colla per ser desmontats .

Els nostres gegants ja reposen , els vestits estan apunt per portar a rentar, i a fer la revisió general de les figures , per poder tancar definitivament la temporada de gegants del 2010 .
Fins la pròxima publicació que ben segur serà prest!