Cercar en aquest blog

divendres, 16 de gener del 2009

Demà Sant Antoni



Hola amics/gues , avui dissabte de Sant Antoni , " Sant Antoni i el dimoni , jugaven a trenta-un, el dimoni va fer trenta , Sant Antoni trenta-un ..."




Avui és la nit del dimoni , però demà és Sant Antoni , amb aixó volem recordar que dos dels nostres gegants es diuen Toni i Tònia . En el primer cas , porta el nom en honor al patró de Menorca , i la segona porta el nom de n`Antonia Gomila .



També hi ha que destacar que demà es conmemora la reconquesta de Menorca , en la qual el Rei Alfons III va reconquistar l`illa de Menorca i va expulsar a n`Abu Umar darrer governador àrab de l`illa al 1287. Per tant també tenim un altre personatge que destaca en aquest dia , el nostre gegant Abu Umar , que amb la seva ma porta una gran clau que simbolitza l`entrega de Menorca a Alfons III . Aquest gegant va ser , recuperat l`any 2004 , després de la desaparició de l`anterior gegant que existia a la ciutat de Maó , que va ser cremat al 1995.


Dit això sols ens falta felicitar a tots els Tonis i Tonies i desitjar a tots els menorquins i menorquines , una bona diada de Sant Antoni 2009.