Cercar en aquest blog

dimarts, 25 d’abril del 2017

Festa d`en Joan Flametes a Sant Lluís 2017

 
El Passat dissabte dia 22, Sant Lluís es va despertar amb es cos ben enramat i un pla de sa creu ple de banderoles que anunciaven  festa grossa al poble , sempre on hi ha festa els geganters de Llucmaçanes estem apunt per ballar i xalar.
L`arribada d`en Joan Flametes  era un moment molt esperat per els infants del poble de Sant Lluís.
Així a les 17:10 la batlesa Montse Morlà ho va fer saber a tot es poble , anunciant la inminent arribada del gegant de foc, explicant una mica la seva història i agraint la feina realitzada per la colla de geganters de Sant Lluís.
 
 Així a les 17:20 va encomanar als gegants de Sant Lluís i Llucmaçanes junt amb la Xaranga de Maó i les seves alegres melodies ,  que escampesin per tot es poble,  que estaven en festa i que en qualsevol moment arribaría en Joan Flametes.
El recorrregut va ser  cos de Sant Lluís, carrer Sant Jacint , Lannion , que amb la quantitat de public assistent fins i tot va impedir que els gegants poguesin ballar amb parella.
El moment més esperat va ser en arribar al Moli de Dalt allà els gegants es van plantar en forma de ventall mirant en direcció al lloc d`en Caules.
 
Així tots els fillets i geganters van començar a cridar , Joan Flametes! joan Flametes! la Banda sonà i en pocs segons en Joan Flametes apareixia, amb el seu vestuari renovat , gracies a la gran feina de les cosidores del club de Jubilats de Sant Lluís , amb una nova posició de braços i mans i amb una nova característica i és que en el dia del seu renaixement després de deixar de veurel la passada nit de Sant Joan del 2016, en Joan renàix  portant un au Fénix a la seva ma esquerra , reforçant la simbología de gegant de Foc  que renaix de les seves cendres.

El gegant  va ser rebut amb un fort aplaudiment i seguidament tots els gegants van enfilar cos avall cap es Pla de sa Creu,  ballant , ballant, van arribar  i els gegants van fer un passadis per que en Joan Flametes arribes al cendre de la plaça. Després la regidora Llúvia Juncavella va  començar els parlaments per fer entrega del sac màgic dels desitjos a en Joan Flametes per que comenci a arreplegar els desitjos de tots els santlluïsers .
 
Llavors el gegant va fer el seu primer ball oficial baix l`atenta mirada de molts fillets i la festa va acabar amb una gran ballada de gegants , primer dels 4 gegants de Sant Lluís i despres de totes les figures participants.
 
Aquest passat cap de Setmana també hem participat a la fira de Sant Jordi a Maó  amb el llibre de la llegenda de na Nura, molts fillets van venir a veure els 3 gegants de Sant Antoni i fins i tot en un moment del dissabte matí la xaranga que realitzaba un passacarrers va amenitzar 3 peces per que els nostres gegants ballesin i creesin ambient a la plaça reial.
 
Ara ja será fins el mes de maig en que els nostres gegants tornaran a ballar !
 
Video de la festa d`en Flametes