Cercar en aquest blog

dijous, 31 de desembre del 2009

Adeu 2009 benvingut 2010

Avui el nostre escrit va per despedir un any 2009 , en que podem dir que ha estat un any una mica especial , pel fet que hem tingut coses molt bones , però també de no tan agredables , una prova d`ells en són els crepons de dol que han lluit els nostres gegants durant totes les festes d`estiu , com a mostra de respecta per aquelles persones que van ajudar en la fundació de la colla i en especial a la construcció dels nostres estimats gegants . Però com els gegants són símbols indiscutibles de sa nostra festa més gran , han viscut ses festes amb màxima alegria i ballera , per que és tot el que es mereix tot el nostre poble , com per aquelles persones que ja no són entre nosaltres , però que la seva ilusió era veurels ballar per tot arreu , provocant alegria tan a grans com a menuts .

Però hi ha coses molt grans que ens han passat ,per primera vegada a l`història es va celebrar una rua de carnaval a Llucmaçanes , per acompanyar els nostres gegants carnavalers , una bona manera de començar s`any i de veure que es poble vol fer festa amb nosaltres.
Qui ens havia de dir que uns gegants nascuts a Llucmaçanes arribarien a s`altre punta del món per quedar a viure allà per sempre , com a màxims representants dels gegants del nostre Pais , un gran orgull per tots nosaltres .
Llavors les festes d`estiu , després de varis anys vam tornar al poble d`Es Castell per participar a les festes de Sant Jaume , juntament amb la colla de geganters de Maó per a portar en Jaume i na Roser .
Llavors Sant Gaietà , sa nostra festa més gran , en la qual els gegants ja en són un símbol clar de la festa , es xxè aniversari de sa Princeseta , i es va presentar el segell dels nostres estimats Perico i Aguedet , una manera de que els nostres gegants siguin conegut més encara per tot el món.
Per Sant LLorenç convidats d`honor de les festes majors d`Alaior , ja que els nostres avis van presidir juntament amb en Tomeu i na Guida ,de Maó , l`entrada de la casa consistorial d`Alaior , presidida principalment per en Llorenç i na Eulàlia que aquest any han viscut durant uns mesos al nostre poble , per ser reconstruits per rebaixar el seu pes.
Sant Lluís 2009 va ser com tornar uns anys enrera , en que trobaven els gegants de Sant Lluís i Llucmaçanes ballant junts per els diferents carrers del poble, on sempre ens hem sentit com a casa.
Llavors les festes de barriada de Maó en les quals de cada vegada es pot veure que els nostres gegants formen part de manera molt activa de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó .


El 75è aniversari d`en Tomeu i na Guida , que tot i que no o sembli estan relacionats directament amb la familia fundadora de la nostra colla . Una cosa molt polida va ser tornar a veure els representants de cada poble de Menorca junts , després de tants anys .
I ja per acabar es dissabte de Gràcia , on els nostres gegants ja és habitual veurels sortir de darrera la parroquia .
Com es pot veure , un any ple de records , i sobretot de molta festa . Aquí teniu el nostre calendari per el 2010 .

Bon Any Nou 2010 per a tothom i ara vorem quines sorpreses portarà aquest .