Cercar en aquest blog

dijous, 31 d’octubre del 2013

Sant Llorenç 2013

Avui tornem a seguir la ruta d`estiu  de les festes menorquines, aquesta vegada , arribarem al poble d`Alaior ,que cel.lebra les seves festes en honor a Sant LLorenç.

Aquest any el poble d`Alaior està doblement d`enhorabona!, la colla tornava amb força a treure els seus gegants emblemàtics , en LLorenç i na Eulàlia. També  l`estrenat el passat any, el gegant Xoroi , que va neixer al nostre poble. Aquest any es completaria la familia amb l`arribada de" Sa fadrina de Biniadrís" la quarta geganta d`Alaior  que al igual que el seu gegant Xoroi seria regalat al municipi per part de la Cova d`en Xoroi. Aquesta geganta va ser realitzada a Llucmaçanes , per en Víctor Pons , constructor també dels nous gegants de la nostra colla.
Així dia 2 d`agost a Alaior van vestir els seus gegants  Llorenç i Eulàlia , i en Xoroi va presentar la seva estimada baix l`atenta mirada de tots els infants d`Alaior que veien com s`ampliaba la familia gegantera.
Els gegants van quedar exposats tota la setmana al hall de l`ajuntament anunciant que la festa ja havia arribat.
Els nostres gegants van arribar dijous , després d`uns dies de descansa , ja que les nostres festes acaben just 4 dies abans de les d`Alaior , i per aquest motiu sols van sortir la nit de les carroses.
El dissabte de Sant LLorenç alguns membres van voler donar una ma a la colla amfitriona ,que va treure per primera vegada els 4 gegants junts a passetjar a les festes de Sant LLorenç.
Molta gent participava amb els gegants  que aquest any tenien com a convidats especials els gegants de Campos  de l`illa veïna de Mallorca.

Així el diumenge mati els gegants d`Alaior i els convidats van sortir a tocar diana per tot el poble i ja a la nit , la gran desfilada de carroses , on els nostres gegants , Abu i Nura , junt amb l`avi Perico i s`àvia Aguedet , van acompanyar en Llorenç, Eulàlia , xoroi , Fadrina de Biniadrís , junt els convidats mallorquins , durant tota la desfilada de carroses.

Alegres balls van realitzar  els nostres gegants amb els xirimiers de Campos , destacant l`alta participació en les comparses que anaven amb les carroses.
Una vegada passat Sant LLorenç els nostres gegants es van dirigir cap a Sant LLuís , però això a la pròxima!
video de la jornada: