Cercar en aquest blog

diumenge, 27 de febrer del 2011

CARNAVAL CARNAVAL!

Bones amics/gues i seguidors d`aquest blog ja tenim ençatat el carnaval!.Ahir molts llucmaçaners i visitants d`altres pobles van participar a la primera rua de carnaval de Menorca que va tenir com a màxims protagonistes els nostres gegants de Carnaval.



A les 17:00h Es Rei Bernat , sa Reina Pili , sa bruixa Gorguina , na Xisca sa criada i en Xim es bufó van sortir de la seva casa per plantar-se a a sa plaça de Sant Gaietà , junt a tots els geganters disfressats omplint de color es Pla .
Els músics van formar una gran comparsa de trogloditas que van causar les rialles del públic assitent.
La rua va començar amb grans balls dels gegants qe veien com poc a poc la gent començava omplir els carrers de Llucmaçanes fins a formar una llarga comitiva , que podriem dir que desde els inicis de la celebració dels carnavals a Llucmaçanes , l`edició d`aquest any ha estat la rua amb més públic assistent.


El recorregut va ser com es feia antigament per les festes de Sant Gaietà , sortida de sa plaça , carrer malbuger , carrer sa font , camí d`es Fasser , carrer Malbuger , sa font , carrer nou i ja entrada a nes Pla on hi havia tota l`enramada i l`entarimat per seguir la festa!.
Els músics van interpretar un variat repertori , pasant per "mama no quiero" , " Adelito" ," el Chocolatero", i algunes cançons de les nostres festes , com puguin ser "ses Canyes" entre d`altres. Feia varies setmanes que ells assajaven per poder fer una desfilada ben lluida!
Els gegants van ser molt fotografiats , mentres feien alegres balls per tots els carrers del poble , baix l`atenta mirada dels infants que els miraven molt alegres.

Una vegada la comitiva va arribar a nes Pla els gegants van ser presentats al públic i van realitzar un parell de balls , per després donar pas a un gran espectacle protagonitzat per un Mag que va realitzar comicament varis trucs de màgia que van divertir i molt a la gent que omplia tot es Pla .


Llavors es va fer l`entrega de premis a les millors disfresses , tan infantils com adults i es va posar música per a ballar per la gent i els gegants van fer les seves darreres ballades del carnaval 2011 . Una vegada acabada la festa la colla va procedir a desmontar tota l`enramada d`es Pla i a desmontari desvestir els gegants que es despedèixen fins el carnaval del 2012!


Des d`aquí volem donar les gràcies a totes les persones que van col.laborar desinteresadament per poder realitzar la festa! Gràcies amics!.









video de la jornada: